Ilan

Ilan heet officieel: Habib Ilan v. Jewel's Blue. Hij is geboren in het H-nest, dus zijn stamboomnaam moest met een H beginnen. Ilan is een Hebreeuwse naam en betekent eik of boom. Lana, mijn eerste duitse dog, heette op de stamboom Ilana, wat was afgeleid van Ilan. Omdat Ilan mijn tweede blauwe dog is, vond ik het een mooi idee om hem op deze manier te vernoemen naar Lana.

Ilan is op 17 januari 2013 geboren in Baexem. Ik heb hem voor het eerst gezien toen hij vijf dagen oud was.
Om de week ben ik gaan kijken hoe hard Ilan groeide en wat gaat dat toch altijd weer verbazend hard.Toen Ilan 10 weken was, mocht hij eindelijk bij mij en Yana komen wonen.
Ilan was een vrolijke, soms lekker ondeugende pup met een open karakter. Vanaf dag één dat hij bij mij was, wist hij al precies wat hij wilde en ook vooral niet wilde. Ilan is een slimme hond die dingen heel snel in de gaten heeft en erg makkelijk leert. Na de Puppy- en Jongehondencursus zijn we verder gegaan met de Sport-A, de Sport-B en de G&G Beginners. Helaas is een G&G-Beginners examen niet gelukt. Sinds vier jaar ben ik met Ilan bezig met zweetwerktraining. Hier hebben we beiden veel plezier in en Ilan heeft inmiddels zijn eerste vier zweetspoorproeven gehaald. We zijn nu aan het trainen om ook de vijfde zweetspoorproef te kunnen halen.
In december 2013 is Ilan Nederlands Jeugdkampioen geworden en in mei 2015 is hij ook Nederlands Kampioen geworden.
Ilan aangekeurd bij de Nederlands Duitse Doggen Club als EuDDC dekreu in september 2014 en staat ter dekking voor passende teven. Zijn hart laat ik jaarlijks officieel controleren op DCM. 
Ilan is inmiddels vader van zes prachtige nesten!